Tarım Kart Veren Bankalar

Tarımsal faaliyet yürüten girişimciler, en çok nakit akışı konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Bu yazımızda tarım kart veren bankalar konusuna değinelim.

Çiftçilerin kendilerini günümüz şartlarına adapte etmesi ve çalışması için yapılacak olan nakit desteği, kredi kart yolu ile alması olayıdır. Hele ki veresiyenin kalktığı şu günlerde bu daha da önemli bir hale gelmiştir. Öyle ki maddi açıdan ufak denilebilecek giderler bile karşılanamamaktadır. Tam da bu gibi acil nakit ihtiyacı oluşan durumlarda, bazı bankalar tarafından çiftçilere özel kredi kartı verilmektedir. Bu kredi kartları sadece tarımsal ürünlerde kullanılmaktadır. Kişisel ev alışverişinde kullanılmaz.

Ziraat Bankası Başak Kart ve Özellikleri

Ziraat Bankası Başak Kart, çiftçiye kredi kartı veren bankalar arasında en çok tercih edilen Ziraat Bankası’nın çıkardığı bir üründür. Ziraat Bankası çiftçi kredi kartı başak kart ile yakıt(mazot), gübre, tohum, ilaç vb. ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Ziraat Bankası başak kart özellikleri ve başvurusu hakkında şunları sıralayabiliriz;

  • Tarımsal faaliyet için gerekli olan ürün/malzeme vb. alımlarda, üye iş yerlerinden alışveriş yaparken Başak Kart’a bağlanmış kredinizi kullanabilirsiniz.
  • Anlaşmalı yerlerden yapılan alışverişlerde vade/taksit yapabilirsiniz.
  • Ürün hasat döneminize göre ödeme zamanlarınızı belirleyebilirsiniz.
  • Acil para ihtiyacı durumunda nakit avans çekebilirsiniz.
  • Ziraat Bankası Başak Kart başvurusu; şubelerden ya da internet bankacılığı üzerinden yapılabilmektedir. tarım kart veren bankalar içinde tercih edilen kartlardandır.

İş Bankası İmece Kart ve Özellikleri

Eskiden olduğu gibi imece usulü bir karttan mı bahsettiniz. Çiftçiye kredi kartı veren bankalar arasındaki rekabetin tepesinde yer alan bir diğer banka da İş Bankası’dır. Ziraat bankası ile benzer özellikler taşıyan bu kart, çiftçilikle uğraşanlara yönelik oluşturulan İş Bankası çiftçi kredi kartı imece kart ile tarımsal faaliyeti gerçekleştirmek için gerekli olan tarımsal ürün, malzeme, alet vb. gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz. İş Bankası imece kart özellikleri ve başvurusu hakkında şunları sıralayabiliriz;

  • Tarımsal faaliyetlerde kullanılan ürün/malzeme vb. alımlarda, üye iş yerlerinden alışveriş yaparken İmece Kart’a bağlanmış kredinizi kullanabilirsiniz.
  • Ürün hasat döneminize göre 1 yılı aşmayacak şekilde ödeme zamanlarınızı belirleyebilirsiniz.
  • 3 ay faizsiz dönem ve ürün hasadında geri ödenmesi koşuluyla Tarsim Sigortası yapılabilir.
  • İş Bankası İmece Kart başvurusu; şubeler üzerinden yapılabilmektedir. Tarım kart veren bankalar arasında ikinci önemli bankalardandır.

Yapı Kredi Verimli Kart ve Özellikleri

Yapı Kredi Bankası, her ilin bağlı bulunduğu ilçede bulunmamasına rağmen il merkezlerinden başvurulacak Verimli Kart ile çiftçiye kredi kartı veren bankalar listesinde yer almaktadır. Özel sektörün büyük ve önemli bankalarından biri olan Yapı Kredi Bankası, çiftçi kredi kartı verimli kart ile tarımsal alışverişlerde kolaylık sağlamaktadır. Yapı Kredi Bankası verimli kart özellikleri ve başvurusu hakkında aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz;

  • Zirai faaliyetler için gerekli olan alışverişlerde, 6 aya kadar faizsiz ödeme imkanı bulunmaktadır.
  • Anlaşmalı üye iş yerlerinde yapılan alışverişlerde ise hasat zamanı geri ödeme imkanı sağlanmaktadır.
  • Yine bu kart ile nakit avans çekimi yapabilir, tarım sigortanızı ödeyebilirsiniz.
  • Yapı Kredi Bankası Verimli Kart başvurusu; şubeler üzerinden yapılabilmektedir.
OKU  Banka Teminat Mektubu Türleri

Vakıfbank Tarım Kart ve Özellikleri

Devlet bankaları içinde bir diğer banka, çiftçiye kredi kartı veren bankalar içinde kamu bankası olan Vakıfbank da yer almaktadır. tarım kart veren bankalar içinde Vakıfbank, çiftçi kredi kartı olan tarım kart özellikleri ve başvurusu hakkında şu bilgiler mevcuttur;

  • Tarımsal faaliyetlerde gerekli olan harcamalarınızı tarım kart ile gerçekleştirebilirsiniz. Gerek bu harcamalarda gerekse de nakit çekim işlemlerinde oluşan borcunuzu hasat döneminize uygun vade eşliğinde yılda bir defa ödeme imkanınız olur.
  • Elektrik, telefon gibi fatura ödemelerinizi, SGK bağkur prim borçlarınızı, tarsim sigorta primlerinizi hasat dönemine erteleyebilirsiniz.
  • Tarım Kart borcunuzun asgari ücretini yatırarak kartınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca ek kart çıkartabilirsiniz.
  • Vakıfbank Tarım Kart başvurusu; şubelerden ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilmektedir. Ek olarak sms yoluyla, TARIM yazıp bir boşluk bırakarak T.C. Kimlik Numaranızı 5724‘e SMS ile göndererek de başvuru tarım kart başvurusu yapabilirsiniz.

Tarım Kart ve Özellikleri

Son olarak tarım kart veren bankalar içinde Finansbank, CardFinans adı altında çeşitli alanlara yönelik kredi kartları üretmiştir. Bunlardan birisi de çiftçilere yönelik CardFinans Tarım Kart’tır. Çiftçiye kredi kartı veren bankalar arasında yer alan Finansbank, Tarım Kart ile zirai faaliyette bulunan üreticilerin üretime dönük harcamaları yapabilmesine olanak sağlamıştır. Finansbank tarım kart özellikleri ve başvurusu hakkında aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz;

  • Finansbank üye işyerlerinden yapılan alışverişlerde 6 aya kadar faizsiz dönem hakkı elde edebilirsiniz. Yine ekstre ödemenizi yılda bir veya iki kez olmak üzere ürün hasat tarihinize göre belirleyebilirsiniz.
  • Tarım Kart ile 2 yıla varan vadelerde taksitli kredi çekebilirsiniz.

Finansbank Tarım Kart başvurusu; tarım bankacılığı hizmeti veren Finansbank şubelerinden veya sms yoluyla, T.C. Kimlik Numaranızı yazıp 3252‘ye SMS göndererek de yapılabilmektedir.