HGS Cezası İnternetten Nasıl Ödenir?

HGS cezasının internetten ödenmesi bankaların internet şubelerinden yapılabilir. HGS’nin açılımı hızlı geçiş sistemi şeklindedir. Bu sistemden geçiş yapabilmek için HGS etiketi almanız gerekir. Bu etiketler, araç camlarına yapıştırılarak kullanılabilir.

HGS cezasının internetten ödenmesi mümkün olsa da ceza yememek için dikkatli davranmalısınız. Geçiş ihlalleri ile ilgili bilgi almak istediğinizde hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapmalısınız. Bu adresin yanı sıra sistemin mobil bir uygulaması da vardır. Geçişleriniz sırasında ceza yememeniz için yeterli miktarda bakiyenizin olması gerekir. Hesabınızda ne kadar bakiye kaldığını öğrenerek her defasında sorunsuz şekilde geçebilirsiniz.

HGS ürünü almak için PTT şubelerinden başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra anlaşmalı satış noktalarından satın alma işlemleri yapılabilir. Bankalardan da HGS ürünlerini temin edebilirsiniz. Başvurunuzu nüfus cüzdanı ve araç ruhsatını ibraz ederek yapabilirsiniz.

Köprü ve otoyol geçişi öncesi bakiye kontrolü yapmalısınız. Bu sayede bakiyeniz dolu şekilde gişelerden kolayca geçebilirsiniz.

HGS Cezası Nedir?

HGS cezası, geçiş ücretini ödemeden yapılan geçişlerde söz konusu olur. Geçiş sırasında talep edilen ücret ödenmediği takdirde ceza ödersiniz. Ceza miktarı geçiş ücretine bağlı olarak değişiklik gösterir. Cezalı geçiş durumunda HGS hesabınıza bakiye eklediğiniz takdirde ceza bakiyenizden kesilir.

HGS cezasının miktarını kolayca öğrenebilirsiniz. Akıllı telefonlardan da sorgulama yapılması sayesinde ne kadar ödeme yapmanız gerektiğini öğrenirsiniz. HGS sistemi Türkiye’de 2012 yılından beri kullanılır. Gişelerde yer alan antenler üzerinden araçlarda bulunan etiketler okunur.

Etiketler hangi hesaba bağlıysa ücret o hesaptan düşülür. HGS sistemi sayesinde araçların gişelerde beklemesine gerek kalmaz. Gişelerde bulunan kameralar aynı anda farklı araçların görüntüsünü alabilir.

Geçişlerde sorun yaşanmaması için etiketin doğru yere yapıştırılması son derece önemlidir. Etiket iç kısımdan yapıştırılır ve ön camda yer alması gerekir. Tam olarak yapışmanın sağlanması için camı temizlemeniz ve kurulamanız önemlidir.

HGS PLAKAYA YAZILAN CEZA NASIL ÖDENİR?

HGS plakaya yazılan ceza en kolay bakiye yükleme işlemiyle ödenir. Bunun yanı sıra internet bankacılığı üzerinden de ödeme yapmak mümkündür.  İnternet bankacılığı ile borç ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra PTT ile de ödeme yapmanız mümkündür.

·       Ziraat Bankası HGS Cezası Ödeme

Ziraat Bankası HGS cezası ödeme işlemi için ilk önce ziraatbank.com.tr adresine giriş yapmalısınız. Bu adrese giriş yaptıktan sonra İnternet Şubesi kısmına ardından Bireysel kısmına tıklamalısınız.

Gelen ekrandan kimlik numaranız ve internet bankacılığı şifrenizle giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra sol kısımda bulunan cüzdan simgesine tıklamalısınız.

OKU  Tarih Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır? (GÜNCEL)

Cüzdan simgesine tıkladıktan sonra “Trafik Ödemeleri/HGS” seçeneğini tercih etmelisiniz.

“Trafik Ödemeleri/HGS” kısmından giriş yaptıktan sonra HGS seçeneğini tercih ederek ödemenizi yapabilirsiniz.

·       Halkbank HGS Cezası Ödeme

Halkbank HGS cezası ödeme sürecinde halkbank.com.tr adresine girerek işlem yapmalısınız. Bu adrese girdikten sonra internet şubesi şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapmalısınız. Giriş aşamasını tamamladıktan sonra “Ödeme/Vergi” kısmından giriş yapmalısınız.

“Ödeme/Vergi” kısmından “Trafik Cezası/Plakalı Vergiler” seçeneğini tercih etmelisiniz. Bu kısma giriş yaptığınızda karşınıza aşağıda yer alan bilgiler çıkar:

  • Plaka türü
  • Plaka
  • Mükellef
  • TC kimlik no
  • Vergi türü

Yukarıda yer alan bilgileri doldurduktan sonra “Karayolları Geçiş Ücreti” seçeneğini tercih etmelisiniz. Ardından “Görüntüle” seçeneğine tıklayarak HGS cezasının internetten ödenmesi mümkündür.

·       Garanti Bankası HGS Cezası Ödeme

Garanti Bankası HGS cezası ödeme için garantibbva.com.tr adresine girmelisiniz. Bu adrese girdikten sonra sağ kısımda yer alan “Giriş Yap” seçeneğine tıklamalısınız. Buradan kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme erişim sağlayabilirsiniz.

Garanti Bankası internet şubesine giriş yaptıktan sonra önce “Ödeme” sonra “HGS” kısmına tıklamalısınız. Bu kısımdan hem HGS cezası ödemesi yapabilir hem de HGS başvurusu oluşturabilirsiniz.

HGS Borç Ödeme E-Devlet’ten Nasıl Yapılır?

HGS borç ödeme e-Devlet’ten yapılabilen bir işlem değildir. Ancak HGS borç sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için ilk önce turkiye.gov.tr adresine girmelisiniz. Giriş için e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekir.

E-imza, mobil imza gibi farklı yöntemler ile de giriş yapılması mümkündür. Giriş aşaması tamamlandıktan sonra arama alanına HGS yazılmalıdır.

Yukarıda işaretlenen kısımdan borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Borcunuzu öğrendikten sonra hesabınıza bakiye yükleyerek ya da internet bankacılığından ödeme yapabilirsiniz.

PTT HGS Ceza Ödemesi Nasıl Yapılır?

PTT HGS ceza ödemesi yapmak için bakiye yüklemesi gerekir. PTT iş yerlerine giderek ödemeler yapılabilir. Ödeme için posta çeki ya da nakit tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra otomatik ödeme talimatı da verilebilir.

Bakiye ödemelerini kredi kartınız üzerinden yapabilirsiniz. Bakiye yüklemelerini PTTmatikler üzerinden de yapma şansınız vardır. Bilgi güncellemesi, iptal işlemi, bakiye aktarımı gibi işlemler de PTT aracılığıyla yapılabilir.

HGS Cezaları Nereden Yatırılır?

HGS cezaları anlaşmalı bankalar aracılığıyla yatırılabilir. HGS anlaşması olan bankalar şu şekilde sıralanabilir:

  • İş Bankası
  • Albaraka Türk
  • Finans Bank
  • Ziraat Bankası
  • Yapıkredi
  • Halk Bankası
  • Deniz Bank
  • Vakıfbank
  • Türkiye Finanas
  • TEB
  • Kuveyt Türk
  • Akbank

HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS borç sorgulama işlemleri tüm ödeme kanallarından yapılabilir. Aynı zamanda PTT’den ve e-Devletten de sorgulama işlemi yapılabilir. Sorgulama işlemleri neticesinde borcunuzu öğrenebilir ve bakiye yüklemesi yaparak kapatabilirsiniz.

HGS borç sorgulama işlemlerini online olarak da gerçekleştirme şansınız vardır. HGS mobil uygulamasını indirerek borç sorgulama ve bakiye yükleme yapabilirsiniz. HGS mobil uygulamasını kullanmak size ciddi zaman kazandırır.

HGS mobil uygulaması ile işlem yapabilmeniz için şu bilgileri girmeniz gerekir:

  • Plaka numarası
  • T.C. kimlik numarası
  • Vergi numarası
  • HGS Etiket Numarası
OKU  E-Devlet Brüt Maaş Nereden Bakılır?

Kredi kartı bilgilerinizi girerek sisteme istediğiniz kadar bakiye yükleyebilirsiniz. Mobil uygulamanın yanı sıra HGS internet sitesini de kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken hgs.pttavm.com/sorgula adresine girmektir. Bu adrese girdikten sonra aşağıdaki ekrandan işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Yukarıdaki ekrandan plaka numaranızla sorgulama yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra şu seçenekleri kullanarak da sorgulama yapma şansınız vardır:

  • T.C. kimlik no
  • Vergi no
  • Pasaport no
  • HGS ürün no

HGS Cezası Ne Kadar?

HGS cezası normal ücretin beş katı tutarında olacak şekilde uygulanır. Kaçak geçiş sorgulaması yaparak ne kadar ödeme yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Cezaya maruz kalmanız halinde PTT şubelerinden ya da bankalardan ödeme yapabilirsiniz.

HGS cezasının kesildikten sonra iki hafta içerisinde abonelik işlemlerinin yapılması gerekir. HGS abonesi olduktan sonra bakiye yüklemesi ile borcunuzu ödeyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bankalar ya da PTT aracılığıyla da ödeme yapabilirsiniz.

HGS cezalarına itiraz etme hakkınız da vardır. Eğer hatalı bir işlem yapıldığını düşünüyorsanız itirazınızı 7 gün içerisinde yapabilirsiniz. İtirazın, Karayolları Genel Müdürlüğüne yapılması gerekir. Bunun için dilekçe yazmanız gerekir. Öte yandan 0850 460 60 60 numarasından da itirazda bulunabilirsiniz.

HGS cezasını internetten ödemek işlemlerinizi ciddi manada kolaylaştırır. Böylece faiz gibi farklı ceza uygulamaları ile karşılaşmazsınız. Cezanızı zamanında ödemek için HGS mobil uygulamasını indirmenizde fayda vardır.

HGS cezası ile karşılaşmamak için aboneliğinizi yolculuğa çıkmadan önce başlatmalısınız. Bu sayede gişelerde cezayla karşılaşmazsınız. HGS etiketlerini doğru yere yapıştırmak da oldukça önemlidir. Bu nedenle araç camına en doğru şekilde etiketi yapıştırmalı ve tekrar çıkarmamalısınız.