Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

2022 yılı itibari ile artık bankaların çoğu kez kredi vermediği böylesi zamanlarda kredi borcu ödenmezse ne olur konusunu işleyelim.

Bireysel kredi belirli durumlarda faydalı olabilirken, ödemelerde geri kalırsanız büyük bir mali baş ağrısına dönüşebilir. Kişisel bir kredinin ödenmemesinin cezası, ağır geç ödeme ücretleri, kredi puanınızda bir düşüş veya hatta borç vereninizden bir dava şeklinde olabilir. Kişisel krediniz ödenmezse tam olarak ne olacağını ve ödemeleri tekrar yoluna koymanın yollarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Kredi borcunu ödeyemeyen ne yapmalı?

İş kaybı veya tıbbi bir acil durum gibi ani bir finansal aksilik yaşarsanız ve artık kişisel kredinizi ödeyemiyorsanız, hemen borç vereninizi aramanız önemlidir. Çoğu borç veren, ödemelerinizi tekrar yoluna koymak için sizinle birlikte çalışmaya istekli olacaktır.

Ancak, herkesin kredi vereni hemen arama öngörüsü yoktur, bu da kişisel kredinin temerrüde düşmesine neden olabilir. Varsayılan sürecin her aşamasında neler olduğuna dair ayrıntılı bir zaman çizelgesi için okumaya devam edin. kredi borcu ödenmezse ne olur? Merakınız için şimdi önemli bölüme değinelim.

Kredi ya da kredi kartı borcu 1 ay ödenmese ne olur?

Kredi borcunun 1 ay ödenmemesi sorusu ile bir ay kredi kartı borcu ödenmemesi durumunda ne olur sorularının cevabı aslında benzerdir. Kredi ya da kredi kartı borcunun ödenmesi bir ay geciktiği takdirde bankalar tarafından yasal bir yaptırım uygulanmaz. Yalnızca bankadan bankaya farklılık göstermekle birlikte böyle bir durumda faiz uygulanabilir. Kredi borcu ancak 90 gün boyunca ödenmezse belirli bir yasal yaptırım uygulanır.

Ödemelerde ne kadar uzun süre gecikirseniz, hasar o kadar kötü olur. Yalnızca bir veya iki ödemeyi kaçırırsanız, büyük olasılıkla çok fazla uzun vadeli hasar olmadan yolunuza devam edebilirsiniz. Ancak altı ay veya daha uzun bir süredir ödemeleri kaçırdıysanız ve borç vereninizin çağrılarını görmezden geliyorsanız, kendinize çıkması zor olacak bir çukur kazıyor olabilirsiniz.

Bireysel kredilerin ödenmemesi için herkese uyan tek bir ceza yoktur. Bireysel kredi temerrüt sonuçlarına gelince, ayrıntılar kredinin teminatlı veya teminatsız olmasına bağlıdır . Kişisel kredi güvence altına alınmışsa, yani bir araba gibi bir tür teminatla destekleniyorsa, temerrüde düşerseniz bu teminata el konulabilir. Kişisel kredi teminatsızsa – ki çoğu öyledir – borçlu maaşına haciz gelebilir. Kredi borcu ödenmezse ne olur? Sorusunun en önemli cevabı budur aslında.

Kişisel bir kredide temerrüde düşmek şunlara yol açabilir

  • Kredi puanınızda önemli bir düşüş (tek bir eksik ödemeden 110 puana kadar)
  • Gelecek yıllar için herhangi bir biçimde kredi sağlamada sorun
  • Gelecekte kredi alabilecek olsanız bile, iyi bir faiz oranını kilitleme zorluğu
  • Kredi teminatsız ise maaş haczi
  • Kredi teminat altına alınmışsa varlıklara el konulması
  • Borcunuzun zaman aşımına uğrayıp uğramadığının tespiti
OKU  Kredi Kartı Borcunu Kredi Çekerek Ödeme

Borca ilişkin zamanaşımı, alacaklının alacağını tahsil etmek için dava açabileceği belirli bir süredir. Zaman çerçevesi hem eyaletinizdeki yasalara hem de borç türüne bağlı olacaktır. Teminatsız kişisel kredi borcu için, bazı eyaletlerde 10 yıla kadar çıkabilmesine rağmen, zamanaşımı süresi tipik olarak üç ila altı yıl arasındadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kredi Borcu Nasıl Ertelenir?

Teknik olarak, sınırlamalar tüzüğü geçtikten sonra hala bir borcunuz olduğunu anlamak önemlidir. Aradaki fark, alacaklının artık bunu telafi etmek için yasal işlem yapamamasıdır. Ancak, zaman aşımına uğramış bir borcun kısmi ödemesini bile yaparsanız, saati etkin bir şekilde sıfırlar ve yasal işlem olasılığını yeniden açarsınız.

Kişisel kredi borcunuzun zaman aşımını öğrenmek için eyalet başsavcılığınıza danışın veya bir tüketici borcu veya adli yardım avukatı ile iletişime geçin. kredi borcu ödenmezse ne olur? Gibi soruların artık meşgul etmediği bir döneme geçeceğiz. Yola geri dönerken sağlıklı para alışkanlıkları hakkında bilgi edinmeye kararlıysanız, muhtemelen almak isteyeceğiniz yol budur. Bir borç yönetimi planı, kar amacı gütmeyen bir kredi danışmanlığı kurumunda bir kredi danışmanıyla ortaklık kurmayı içerir. Her ay, kredi danışmanınıza bir ödeme yapacaksınız, o da bu ödemeyi alacaklı(lar)ınıza ödeyecektir. Bazı durumlarda, kar amacı gütmeyen kredi danışmanınız faiz oranlarınızı da müzakere edebilir.

Birçok kişi borç yönetimi sürecinin ne kadar basit ve akıcı olduğunu sever . Ek bir avantaj, borcunuzu öderken iyi finansal alışkanlıkları hayatınıza nasıl dahil edeceğinizi öğreneceksiniz. Ancak, bu planlar bir başlangıç ​​ve aylık ücretle gelebilir.