MHRS Randevu Alma ve Sorgulama Ekranı

MHRS randevu alma ve sorgulama ekranı üzerinden hastane randevusu alınabilir. Aile hekimi ve aşı randevu işlemleri de aynı ekran üzerinden yapılır. Bu sayede sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşır. MHRS randevu alma ve sorgulama ekranına mhrs.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

MHRS sisteminin çıkması ile hastane randevusu almak daha kolay hale gelmiştir. MHRS’nin açılımı Merkezi Hekim Randevu Sistemi şeklindedir. Bu sistem 2010 yılında pilot uygulama olarak başlatıldı. Ardından tüm Türkiye’ye yayıldı.

MHRS sistemi sayesinde hastanelerde ciddi bir yoğunluk azalması sağlandı. Randevu alarak gelen hastalar, daha kısa sürede muayene olabilir. Randevusuz olarak hastaneye gittiğiniz takdirde daha fazla sıra beklemeniz gerekebilir.

MHRS randevu alma işleminden yararlananların hastaneye gittiğinde tekrar sıra almasına gerek yoktur. Doğrudan polikliniğe gidilebilir. MHRS randevusu kolayca alınır ancak randevuya gidilmeyecekse iptal işlemi yapılmalıdır. Aksi takdirde 15 gün boyunca yeni randevu almak mümkün olmaz.

MHRS randevusu alan hastaların belirtilen zamanda poliklinik önünde olması gerekir. Hasta, ismiyle çağrılarak içeri alınır. En az 15 dakika önce hekim odasının önünde olmakta fayda vardır.

MHRS Randevu Nasıl Alınır?

MHRS randevusu almak için mhrs.gov.tr adresine girilmesi gerekir. Bunun yanı sıra MHRS mobil uygulaması ve telefon numarası da vardır. MHRS internet sitesine girildikten sonra “Randevu Al” kısmına tıklanmalıdır.

“Randevu Al” yazan kısma tıklandıktan sonra gelen ekranda kimlik numarası girilmelidir.

Ardından parola bilgisinin girilmesi gerekir.

Eğer MHRS parolanız yoksa sisteme e-Devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra üyelik adımlarını tamamlayarak MHRS şifresi alabilirsiniz.

e-Devlet ile giriş seçeneğini tercih ettiğiniz takdirde ilk olarak kimlik numarası girmeniz gerekir. Ardından e-Devlet şifresi girilmelidir.

Gerekli bilgiler girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanmalıdır.

MHRS sistemi üzerinden hastane randevusu alınması mümkündür. Bunun yanı sıra sistem üzerinden aile hekimi randevusu alınabilir. Aşı randevusu alma işlemleri de bu kısımdan yapılır.

“Hastane randevusu al” kısmına tıklandıktan sonra “Genel Arama” kısmına tıklanır. Gelen ekranda il, ilçe, klinik, hastane ve muayene yeri seçenekleri girilmelidir. Ardından hekim seçimi yapılmalıdır.

Tüm bilgiler girildikten sonra “Randevu Ara” yazan alana tıklamak gerekir. “Favorilere Ekle” kısmından arama kaydedilebilir.

Yapılan seçimlere göre ekranda hekim isimleri çıkar. Burada en erken randevu tarihi belirtilir. Aynı zamanda polikliniğin yeri de ekranda yazar.

Hekim seçimi yapıldıktan sonra randevu için seçebileceğiniz saatler gösterilir. Bu saatlerden uygun olan tercih edilmelidir.

Saat seçimi yapıldıktan sonra “Randevuyu Onayla” yazan kısma tıklanır. Randevu onaylanmadan önce hekim bilgileri, randevu saati kontrol edilmelidir.

OKU  Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadar? (GÜNCEL)

Randevu hatalı bir şekilde onaylandığı takdirde kolay bir şekilde iptal edilebilir. İptal edilmeyen ve gidilmeyen randevular, 15 gün boyunca yeni randevu alamamanıza sebep olur.

MHRS’den Telefonla Nasıl Randevu Alınır?

MHRS’den telefonla randevu almak için Alo 182’yi aramak gerekir. Buradan randevu kolayca alınabilir. MHRS’den randevu almak için şu adımları uygulamalısınız:

  • T.C. kimlik numaranızı belirtmelisiniz.
  • Hangi hastaneden randevu almak istediğinizi söylemelisiniz.
  • Poliklinik ve hekim seçimi yapmalısınız.
  • Ardından randevuyu onaylamalısınız.

Randevu iptal işlemleri de Alo 182 üzerinden yapılabilir.

T.C. Kimlik Numarası İle Hastane Randevusu Alınır mı?

T.C. kimlik numarası ile hastane randevusu almak mümkündür. Ancak kimlik numarasının yanı sıra e-Devlet şifresine ihtiyaç vardır. MHRS sisteminden oluşturulacak şifre ile de sisteme giriş yapılabilir. MHRS randevu alma ve sorgulama ekranından “Üye Ol” seçeneğine tıklanarak MHRS şifresi alınabilir.

“Üye ol” yazan kısma tıklandıktan sonra ilk olarak kimlik numarası girilir. Ardından ad, soyadı bilgisi girilmelidir. Cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin de eksiksiz olarak girilmesi gerekir.

Tüm bilgiler eksiksiz olarak girildikten sonra “İleri” yazan kısma tıklanmalıdır. Bu kısımda ekranda yer alan yönergelen takip edilerek işlem yapılmalıdır.

MHRS’den Aldığım Randevuyu Nasıl Görebilirim?

MHRS’den alınan randevuyu görmek için MHRS sistemine girmek gerekir. Sisteme giriş yaptıktan sonra sağ kısımda “Menü” yazan yere tıklanmalıdır.

Menü yazan alana tıklandıktan sonra gelen ekranda “Randevu Bilgileri” seçeneğine tıklanır.

Buradan “Randevu Geçmişi” ve “Randevu Talepleri” kısmından gerekli işlemler yapılabilir. “Randevu Geçmişi” kısmında daha önce alınan randevular görülür. “Randevu Talepleri” kısmında ise randevu verilmeyen bölümler için oluşturulan talepler görünür.

İstediğiniz poliklinik için randevu alamadıysanız talep oluşturabilirsiniz. Bu sayede randevular açıldığında size mesaj gönderilir. Menü kısmından size en yakın hastane bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

Hastane Randevu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hastane randevu sorgulama yapmak için MHRS sistemine girilebilir. “Randevu Geçmişi” kısmından mevcut randevular öğrenilir. E-Nabız sistemi üzerinden de sorgulama yapmak mümkündür.

E-Nabız üzerinden de hastane randevu bilgilerine ulaşmak mümkündür. Bunun için enabiz.gov.tr adresine girmek gerekir. E-Nabız üzerinden “Randevu Al” kısmına tıklayarak işlem yapılabilir.

Bu kısımdan hem randevu bilgilerine ulaşılır hem de randevu alınabilir. Randevu bilgilerine ulaştıktan sonra gerekli değişiklikler yapılabilir.

E-Nabız üzerinden randevu iptal işlemleri de yapılabilir. E-Nabız sistemine e-Devlet şifresi ile giriş yapılabilir. Bunun yanı sıra gerekli üyelik işlemleri yapılarak e-Nabız şifresi de alınabilir.

E-Nabız sistemi üzerinden yapılan tahlillerin neticesine ulaşılabilir. Aynı zamanda raporlar, mevcut hastalıklar da bu kısımda görünür. E-Nabız üzerinden çocuklarınız için de randevu alabilirsiniz. Aynı zamanda çocukların tahlil, rapor bilgileri de burada görünür.

E-Devlet’ten Hastane Randevu Bilgilerime Nasıl Bakarım?

E-Devlet’ten hastane randevu bilgilerine bakmak için MHRS sistemine girmek gerekir. E-Devlet üzerinden MHRS sistemine ulaşmak mümkündür. Bunun için ilk olarak turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. E-Devlet mobil uygulaması üzerinden de sisteme giriş yapılabilir.

OKU  METAVERSE'DE NASIL İÇERİK OLUŞTURUCU OLUNUR?

e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama alanına “MHRS” yazılmalıdır. Bu sayede MHRS sistemine, e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapılır.

MHRS Randevu İptali Nasıl Yapılır?

MHRS randevu iptali için mhrs.gov.tr adresine girmek gerekir. Bu adrese giriş yapıldıktan sonra “Randevu Geçmişi” kısmından mevcut randevular görünür. Randevu üzerine gelerek iptal işlemi yapılabilir.

Randevuya gidemeyeceğiniz kesinleştiğinde mutlaka iptal işlemi yapmalısınız. Randevuya gitmeyen kişilerin, 15 gün tekrar randevu alması mümkün değildir. Acil bir hastalık durumuna karşılık mutlaka gerekli durumlarda randevu iptal edilmelidir.

MHRS sayesinde randevu alma ve iptal işlemleri kolayca yapılır. Bu işlemler için e-Nabız sistemi de kullanılabilir. İnternetten işlem yapılması halinde hastanede tekrar işlem yapılmasına gerek yoktur.

Randevu alanlar, belirtilen saatten önce poliklinikte olmalıdır. Geç kalmamakta fayda vardır. E-Nabız ve MHRS üzerinden çocuklarınız için de randevu alabilirsiniz.

MHRS’den İptal Edilen Randevu Geri Alınır mı?

MHRS’den iptal edilen randevunun geri alınması mümkündür. İptal edilen randevu, on dakika içerisinde geri alınabilir. 10 dakika boyunca “Geri Al” seçeneği aktif olur.

İnternetten randevu alma işlemi için MHRS ve e-Nabız mobil uygulaması da kullanılabilir. Akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi cihazlar üzerinden sisteme girilebilir. Uygulama ise Play Store ve App Store üzerinden yüklenebilir.

İnternetten randevu alamayanlar, hastanelerden de randevu alabilir. MHRS üzerinden bazı üniversite hastaneleri ve özel hastaneler için randevu alınmaz. Bu tür hastanelerin kendi internet sitesinden randevu almak gerekir. MHRS randevu alma ve sorgulama ekranı üzerinden aile hekimi randevusu da alınır.